duminică, 23 iunie 2013

Pâinici cu praf de copt

DSC07288

O reteta rapida, (dintr-o Carticica Practica), de folos cand painea din casa e pe terminate, drojdia lipseste si magazinele sunt inchise :))

DSC07290

De asemenea, o reteta in ton cu Provocarea lunii iunie "Dulce Romanie".

DSC07297

Ingrediente:

250 g iaurt, 1 ou,

280 g faina, 1 plic praf de copt,

1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,

seminte de susan, mac, floarea soarelui, chimen...

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt, iar in mijloc punem oul batut cu sarea, zaharul si iaurtul. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cu lingura gramajoare de aluat la distanta de 3-4 cm unele de altele. Presaram seminte deasupra. (Hartia mea de copt e usor maronie, pentru ca abia la a doua tura de copt mi-am dat seama ca nu facusem poze :))

DSC07285

Coacem la foc mijlociu 15-20 de minute. Se pastreaza bine invelite in prosop de bucatarie.

DSC07291

3 comentarii:

  1. Am incercat si eu odata, dar reteta respectiva nu m-a convins.. Cu siguranta trebuie sa incerc reteta ta!
    Pup cu drag si-ti multumesc ptr participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut reteta si-am pus-o si eu in aplicare

    RăspundețiȘtergere